Lentopallo

Lentopallo harrastelajina

Lentopallo on monille suomalaisille ollut vaikeaa ja epämiellyttämää lajin tekniikan vaikeuden ja kovan pallon takia. Näin ei kuitenkaan enää tarvitse olla, sillä vuosien varrella tämä asia on oivallettu ja ryhdytty toimenpiteisiin tuon epämiellyttävyyden poistamiseksi.

 

Paitsi että lentopallon juniorisääntöjä ja lajin opettamista nuorille on kehitetty paljon, myös aikuisharrastajat ovat tehneet omia sovellettuja ja mielekkäitä sääntöjään. Niin ikään beach volleyn suosion kasvaminen on laajentanut käsityksiä siitä missä kaikkialla ja minkä kokoisilla joukkueilla lentopalloa voidaan pelata. Olemme tuijottaneet liiankin tiukaan siihen, että lentopallopelin pystyyn saamiseksi tarvitaan aina palloilusali ja täydet 6-henkiset joukkueet. Näin ei suinkaan ole.

 

Lentopallon harraste- ja terveysliikuntakäsityksen tavoitteena on poistaa suomalaisten liikkujien ennakkoluuloja lentopalloa kohtaan kertomalla lentopallon monipuolisista soveltamismahdollisuuksista erilaisiin tilanteisiin, sekä kouluttaa ohjaajia, jotka voivat luottavaisin mielin toimia erilaisten ryhmien kanssa. Mukavan ja tehokkaan lentopallotuokion edellytyksenä kun ei ole suuri palloilusali, polvisuojat tai suuri määrä pelaajia, eikä edes se, että kaikki ovat aikaisemmin pelanneet!

Tämän tiedon lisäämisen kautta tavoittelemme lentopallolle paikkaa suomalaisten sydämissä mukavana ja sosiaalisena liikuntamuotona. Varmaa on, että lajissa on siihen edellytyksiä.

Miksi juuri lentopallo? Lue lisää...

 

YHTEYDENOTOT

Jari Virtanen  040  5496915


HARJOITTELU JA PELAILU

Su 18-20 Raision Kauppaoppilaitos